Loopbaanontwikkeling is investeren in jezelf

loopbaancoachingVul eens als oefening de volgende regel aan:IK BEN EEN GEBOREN ...Mediteer daar even een paar minuten op maar denk er niet te lang over na.

Vanuit die kracht je werk vorm geven maakt dat je doet waar je goed in bent en waar je genoegen aan beleeft. Je verspilt geen levensenergie, je laadt jezelf herhaaldelijk op en je vermijdt stress. Werken vanuit een doeltreffend evenwicht. Vanuit die kracht ben je plooibaar in het maken van je eigen beslissingen en kun je je werk lang volhouden. De huidige en toekomstige tijd vragen dat van ons.1. herstellenAls er sprake is van disfunctioneren of (in het ergste geval) dienstbeëindiging, zal dat een plaats moeten krijgen. En daar horen diverse emoties bij: frustratie, desillusie, boosheid en nijd, droefenis, berusting, apathie, besluiteloosheid, angst, etc. Al die gevoelens krijgen ruimte, en er wordt toegewerkt naar aanvaarding.

2. (her)ontdekkenWie ben ik en wat kan ik? Dat zijn de twee centrale vragen waar gericht aan (klik hier) gewerkt wordt. Verleden en heden worden met elkaar in verband gebracht en het wordt duidelijk welke (kern)kwaliteiten en welk unieke talent  de (arbeidzame) toekomst verder gaan bepalen.

3.(richting) kiezenWat wil ik, is de laatste stap in het traject. Verworven inzichten omzetten naar richting en actie. Soms lijkt het eenvoudig, maar is het niet, soms lijkt het ingewikkeld, maar blijkt het ontzettend mee te vallen. Centraal staat het opereren vanuit de innerlijke kracht die gevonden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *